Murskavoitto ToPon naisille

18.04.2024

Naisten korisliigan finaalin ensimmäinen ottelu pelattiin 17.4.2024 Helsingin perinteisessä Kisahallissa viime vuoden tapaan Torpan Poikien ja Kotkan Peli Karhujen kesken.

Viimeksi Helsinkiin on tullut naisten korismestaruus vuonna 2006, jolloin mestariksi ylsi Pantterit. Viime vuoden mestarilla Peli Karhulla on myös aiempia mestaruuksia, mutta Topolla ei niitä toistaiseksi ole yhtäkään.

Ottelusta odotettiin etukäteen tasaista ToPon ollessa kuitenkin suosikki. Kisahallin lehterillä oli yli 600 innokasta kannattajaa.

Ottelun ensimmäinen tasainen jakso päättyi 22-20 Torpan Pojille. Toisella jaksolla Kotkan Peli Karhut vaihtoi muutaman kerran puolustuspeliään, mutta ToPo oli tehnyt kotiläksynsä hyvin pitäen vastustajan etukäteen parhaat pelaajat hyvin kurissa. Puoliaikanumerot olivat 56-36 ja ottelu oli käytännössä pelattu.

Ottelun kolmas ja varsinkin viimeinen jakso olivat pelailua loppuvihellystä odottaen. Tulokseksi tuli 98-52 murkaava voitto helsinkiläisille. Kotkalaisista parhaiten onnistui Brown, joka pussitti yhteensä 23 pistettä.

Kotijoukkueessa oli useita onnistujia. Jokainen joukkueen pelaaja kävi kentällä ja kaikki tekivät myös pisteitä. Peräti seitsemän pelaajaa onnistui heitoissaan myös kolmosviivan takaa. Joukkueen amerikkalaiset vahvistukset Tyson-Thomas (13 levypalloa) ja Agyei (puolustuspeli) olivat erinomaisia.

Kentän kunkku tai oikeammin kuningatar oli kuitenkin ToPon kapteeni Taru Tuukkanen, joka näytti mitä kokemus ja taito saavat aikaan. Hän näytti, että ikä on vain numero. Hän oli puolustuksen lukko, heitti taitavasti kolmosia tehden yhteensä 21 pistettä. Tuukkanen nappasi 13 levypalloa, antoi siinä sivussa 6 korisyöttöä ja peliminuutteja kertyi hänelle lähes 27.

Pyttykerhon raadilla, Veli-Pekka Dufvalla ja Tapio Sademiehellä oli helppo tehtävä ojentaa palkintopytty Taru Tuukkaselle.