Mikael Mäkelä varmisti tasapelin

15.03.2024

Suomi ja Liettua kohtasivat 14.3.2024 Vantaan Energia Areenalla käsipallon MM-karsintaottelussa. Etukäteen luvassa oli tasainen ottelu. Sitä se myös oli ja vähämaalinen. Molempien joukkueiden maalivahdit (Liettuan Giedrius Morgonas) pelasivat hyvin, mutta Suomen Ruotsissa ammatikseen pelaava Mikael Mäkelä oli loistava. Tarkan puolustuspelaamisen ja maalivahtien ansiosta seitsemän peliminuutin aikana syntyi vain yksi maali. Suomen hyökkäspelikään ei lähtenyt käyntiin ensimmäisellä jaksolla ja puoliaikaa vietettiin tasaluvuissa 9 - 9.

Liettua aloitti tehokkaasti toisen puoliajan ja pääsi parhaimmillaan kolmen maalin johtoon. Suomen peliä vaikeuttivat runsaat ulosajot. Kotijoukkue kiri eron kuitenkin kiinni ja pääsi myös johtoon. Loppu pelattiin edelleen vähämaalisesti ja peli päättyi lopulta tasalukemiin 20 - 20.

Mäkelä varmisti tasapelin, mutta voittoonkin oli hyvät mahdollisuudet. Suomen hyökkäyspeli on kuitenkin saatava kuntoon ja nopeammaksi, jotta karsintojen vierasottelussa Liettuassa olisi mahdollisuus pärjätä.

Ottelun puoliajalla liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist luovutti Käsipalloliiton entiselle puheenjohtaja Jari Henttoselle kultaisen ansioristin monivuotisesta ja ansiokkaasta työstä Suomen käsipalloilun hyväksi.

Mikael Mäkelän erinomaista peliä kuvaa parhaiten 24 torjuntaa ja käsipallossa uskomaton 55,8%:n torjuntaprosentti. Pyttykerhon raatilaisilla Jari Henttosella ja Karri Louevuolla olikin helppo valinta pytyn saajaksi, maalivahti Mikael Mäkelä.