Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan Honka

03.03.2024

Helsingin Pyttykerho oli 3.3.2024 mukana pyörätuolikoripalloilun SM-ottelussa Vantaan Energia Areenalla yhdessä 15:n katselijan kanssa ottelussa Vantaan Pussihukat vastaan Tapiolan Honka. Pyttykerho on pitänyt tärkeänä olla joka vuosi mukana palkitsemassa ansioituneen   pelaajan myös pyörätuolikoripallossa. Toivottavaa olisi, että median edustajat olisivat myös paikalla seuraamassa näitä otteluita.

Ottelu oli tasainen puoliaikaan saakka. Kolmannella jaksolla Tapiolan Honka vetäisi pienen kaulan vastustajiin, joka kesti ja kasvoi loppua kohden.  Ottelu päättyi Hongan voittoon 54-45.

Ottelussa oli molemmissa joukkueissa useita pelaajia, joita olisi voinut palkita. Voittaneen joukkueessa aiemmin pytyllä palkittu Hongan Fadhal oli vahva molemmissa päissä pelikenttää ja Santeri Karvo loisti puolustustehtävissä. ”Normaaleilta” koriskentiltäkin tuttu Isabella Salmi voi olla myös tyytyväinen pelisuoritukseensa.

Perinteisellä pytyllä palkittiin Tapiolan Hongan Henri Kössö, jonka heitot löysivät hienosti perille. Hän harjottelee 3-4 kertaa viikossa ja on ollut mukana 9 vuotta pyörätuolikoripallon parissa. Pytty oli hänelle ensimmäinen. Pyttykerhon raadissa olivat Karri Louevuo ja Tapio Sademies.