Tuomas Iiskola ratkaisi Espoon derbyn

02.02.2024

Helsingin Pyttykerho oli 26.1.2024 paikalla Tapiolan Urheiluhallissa salibandyn miesten F-liigan kiihkeässä paikallisottelussa Esport Oilers – Westend Indians. Kyseessä oli liigan kärkiottelu, sillä molemmat joukkueet ovat liigan neljän parhaan joukossa. Ennen ottelun alkua joukkueet kunnioittivat hiljaisella hetkellä viikkoa aiemmin menehtyneen Oilersin entisen pelaajan Niklas Laurilan muistoa.

Oottelun jännityksen aisti selvästi jo ennen aloitusta, sillä todelliseen paikallisotteluun saapunut, peräti 972-henkinen yleisö, kannusti kiihkeästi omiaan. Vaikka Oilers aloitti ottelun terävämmin Rasmus Kainulaisen ja Tuomas Iiskolan pikamaaleilla, oli pelillisesti vierasjoukkue Indians kuitenkin selvästi niskan päällä vieden ensimmäisen erän laukaukset lukemin 14-3. Joonatan Lindholmin kavennusosuma vartin pelin jälkeen oli kuitenkin enemmän kuin ansaittu. Ensimmäisen jakson sankari oli kuitenkin Oilersin maalivahti Markus Laakso peräti 13 torjunnallaan.

Toisessa erässä ote alkoi vääjäämättä kääntyä Oilersin hyväksi. Indians ei kuitenkaan ottelussa tehot 2+2 summanneen Jesse-Samuli Huppusen johdolla päästänyt Oilersia karkumatkalle, vaan toiselle erätauolle lähdettiin Oilersin kotijohdossa maalein 5-3.

Kolmannen erän alussa Indians onnistui Rasmus Pasasen toimesta kaventamaan pelin jo lukuihin 5-4, mutta tämän jälkeen tehokkaampi Oilers tekikin kolme seuraavaa maalia ja peli alkoi olla ratkennut. Vaikka Justus Kainulainen naulasi Oilersin viimeiset kaksi maalia, oli ottelun ehdoton tähti kuitenkin komeasti neljä maalia tehnyt ja yhden maaliin johtaneen syötön antanut Tuomas Iiskola.

Helsingin Pyttykerhon raati Jari Henttonen ja Juha Ruippo katsoivat Tuomas Iiskolan suorituksen ottelun vakuuttavimmaksi ja perinteisen pytyn arvoiseksi.