Espoo Basket Team mestariksi

29.04.2024

Espoonlahden urheiluhalliin oli 28.4.2024 pakkautunut lähes 400 äänekästä katsojaa seuraamaan tyttöjen 19 v kamppailua Suomen mestaruudesta. Ottelussa olivat vastakkain Espoo Basket Team sekä Tapiolan Honka. Näin ollen Espoossa on tehty hyvää työtä naiskoripalloilun eteen.

Ottelu oli koko ajan kotijoukkueen Espoo Basket Teamin hallinnassa. Honka johti ottelua ensimmäisen minuutin aikana vaivaiset 7 sekuntia, jonka jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Ottelu oli kovavauhtinen ja molemmat joukkueet suorittivat runsaasti pelaajavaihtoja.

Voittaneesta kotijoukkueesta erottui selkeästi kaksi pelaajaa. Molempien kasvattajaseura on myös Espoo Basket Team. Erica Macen pelinopeus oli ylivertaista muihin verrattuna. Hän teki 10 pistettä. Toinen johtohahmo oli Nicole Ogun, joka pelasi lähes 30 minuuttia, antoi 5 koriin johtavaa syöttöä, otti 15 levypalloa ja nakutteli hyvällä prosentilla 25 pistettä. Kotijoukkueessa oli muitakin onnistujia.  Mainittakoon että sekä Mace että Ogun ovat tällä kaudella pelanneet jo  seuran naisten mestaruussarjajoukkueessa. Se näkyi myös kentällä.

Tapiolan Hongan kaikki kaikessa oli Stella Jokela, joka teki 18 pistettä. Heli Lehtoa lukuun ottamatta ei paljon apuja joukkueelle tullut.

Tapiolan Basket Teamin huoltajalle vinkki, hankkikaa kunnon ensiapuvälineet. Toisen jakson loppupuolella Erica Mace kaatui ja sai pienen haavan leukaansa. Edes puoliajan aikana ei verenvuotoa saatu lakkaamaan.

Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon pistein 86-49, riemu repesi hallissa ja juhlinta alkoi. Koripalloliiton naisten maajoukkueen valmentaja  jakoi molemmille joukkueille mitalit sekä voittomaljan kotijoukkueen kapteenille.

Helsingin Pyttykerho oli myös paikalla ja palkitsi hyvästä pelisuorituksesta Nicole Ogunin. Hänelle pytty oli uran ensimmäinen. Pyttykerhon raadissa oli Tapio Sademies.

pelaajavaihtoja.

Voittaneesta kotijoukkueesta erottui selkeästi kaksi pelaajaa. Molempien kasvattajaseura on Espoon Basket Team. Heistä toisen eli Erica Macen pelinopeus oli ylivertaista muihin verrattuna. Hän teki ottelussa 10 pistettä. Toinen johtohahmo oli Nicole Ogun, joka pelasi lähes 30 minuuttia, antoi 5 koriin johtavaa syöttöä, otti 15 levypalloa ja nakutteli hyvällä prosentilla 25 pistettä. Myös kotijoukkueessa oli muitakin onnistujia.  Mainittakoon että sekä Mace että Ogun ovat tällä kaudella pelanneet myös seuran naisten mestaruussarjassa ja se kokemus näkyi kentällä.

Tapiolan Basket Teamin huoltajalle vinkki, hankkikaa kunnon ensiapuvälineet. Toisen jakson loppupuolella Erica Mace kaatui ja sai pienen haavan leukaansa. Edes 15 minuutin puoliajan aikana ei verenvuotoa saatu lakkaamaan.

Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon pistein 86-49 ja riemu repesi hallissa ja juhlinta alkoi. Koripalloliiton naisten maajoukkueen valmentaja  jakoi molemmille joukkueille mitalit sekä voittomaljan kotijoukkueen kapteenille.

Helsingin Pyttykerho oli myös paikalla ja palkitsi hyvästä pelisuorituksesta Nicole Oganin. Hänelle pytty oli uransa ensimmäinen. Pyttykerhon raadissa oli Tapio Sademies