Justus Kainulainen kunkkuna Nordiksella

25.04.2024

Salibandyliigan (F-liiga) viides finaali pelattiin 24.4.2024 Helsingin jäähallissa Nordiksella. Vastakkain olivat moninkertainen mestarijoukkue Classic Tampereelta ja Espoon ylpeys Oilers. Lähtökohta ottelulle oli herkullinen, sillä Oilers oli kuronut Classicin kaksi ensimmäistä voittopeliä tasatilanteeksi 2-2. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, joten vielä ei ollut aika voittopokaalin nostolle.

F-liigan katsomotilamääräysten mukaisesti pelipaikka jouduttiin tuomaan Espoosta Helsinkiin. Jäähallissa oli runsaat 1900 katsojaa ja ilhduttavan runsaasti espoolaisia eri ikäisiä salibandyjunioreita, joita myös palkittiin erätauolla päättyneestä kaudesta.

Ottelun alku oli hämmentävä. Oilers iski ensimmäisen maalin seitsemässä sekunnissa ja siirtyi viiden minuutin kohdalla jo 2-0 johtoon. Molemmista maaleista vastasi veljesduo Kainulainen Rasmuksen syöttäessä ja Justuksen vastatessa maalinteoista.

Ensimmäinen erä olikin Oilersin hallintaa. Maalivahti Markus Laakso torjui varmasti kaikki tamperelaisten vaarallisetkin vedot. Toinen erä oli upea kahdeksan maali kavalkadi. Aaro Astala oli pääosassa tekemällä kaksi maalia, joista 3-0 oli huikea veivaus maalin kattoon ohi maajoukkuemaalivahti Lassi Torisevan. Syöttäjänä oli mahtavan pelin pelannut Justus Kainulainen. Tämän jälkeen Classic onnistui kaukolaukauksissaan tasoittaen tilanteeksi 5-3. Erän lopussa Tuomas Iiskola ja jälleen kerran Justus Kainulainen veivät öljymiehet turvallisen tuntuiseen 7-3 johtoon.

Classic ei kuitenkaan taipunut vaan aloitti viimeisessä erässä hurjan kirin. Oilers oli täysin köysissä Classicin kaventaessa maali maalilta tilanteeksi 6-7. Pari minuuttia oli peliaikaa jäljellä kun Classic yritti tasoitusta ilman maalivahtiaan. Justus Kainulainen onnistui taas nappaamalla pallon ja vippasi sen tyhjään maaliin ajassa 19.04.

Kainulaisten ja Astalan lisäksi Oilersin onnistujia oli Heikki Iistola, joka maalin lisäksi syötti kaksi. Classicin parhaita olivat kahden maalin Albert Koskinen sekä Nico Salo ja Ville Lastikka.

Pyttykerhon edustaja Pekka Ropposella oli helppo valita pytyn saajaksi Justus Kainulainen, jolle pytty on uran ensimmäinen.