Nikkariselle uran ensimmäinen pytty

02.02.2023

Korisliigan ylemmän loppusarjan otteluun 1.2.2023 Kisahalliin sai kotijoukkue Seagulls vastaansa Kouvolan Kouvot.

Kouvot olivat edeltävissä otteluissaan tehneet melkoisen määrän koreja nopeilla hyökkäyskuvioillaan. Tämä oli eräs lähtökohta, jota Seagullsien valmentajat Laakso ja Vertio olivat joukkueen harjoituksissa painottaneet viimeksi otteluaamun harjoituksissa, eli puolustuksen merkitystä.

Tämä näkyikin heti; kuuden minuutin pelin jälkeen Seagulls oli ottanut jo 19-4 johdon. Kotijoukkue jatkoi hyvää pelaamistaan ja ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 28-15.  Puoliajalle mentiin tulostaulun osoittaessa 57-35 ja ottelun voidaan sanoa olleen käytännössä  ohi. Seagullsien puolustus oli rautaa, yhtään helppoa heittopaikkaa eivät Kouvot saaneet. Erityisesti huomiota herätti joukkueen kapteenin Rene Rogeaun huippusuoritus puolustuspäässä ja hänen tapansa ohjata ja käskyttää koko muuta joukkuetta.

Kouvojen peli ei koko ottelun aikana oikein avautunut ja olihan Kouvot tullut Kisahalliin vain 8 miehen kera. Kouvot onnistui erityisesti  levypallojen rohmuamisessa, mistä osoituksena  Hannes Pöllän saalis peräti 18 levypalloa.

Kotijoukkueesta vahvan pelin pelasivat Lassi Nikkarinen, Rene Ruogeau sekä Jeffrey Carroll. Nikkarinen johti alusta alkaen mainiosti joukkueen pelaamista hyvillä syötöillä sekä omilla ratkaisuillaan. Tämän johdosta Pyttykerhon raati päätti palkita perinteisellä pytyllään Lassi Nikkarisen. Keskustelussa hänen kanssaan selvisi, että pytty oli hänen uransa ensimmäinen. Pyttykerhon raadissa olivat tällä kertaa Jari Henttonen ja Tapio Sademies.