Namikalle voitto koritalkoissa Järvenpäässä

13.11.2021

Helsingin Pyttykerho pääsi koripallossa yli vuoden tauon jälkeen jakamaan perinteistä pyttyään. Ottelu oli 1.divisioonan A:n etukäteen odotettu kamppailu Järvenpään Raiders Basketin ja Helsingin NMKY:n välillä. Liikuntahalli oli täpötäynnä katsojia ja kuuluttaja joutuikin kahdesti pyytämään tiivistämään, jotta kaikki halukkaat pääsivät mukaan.

Ottelu alkoi Raidersin hallinnassa ja hetkessä heillä oli yli 10 pisteen johto. Puoliajalle mentiin Raidersin  51-41 johdolla. Molempien joukkueiden puolustus ei ollut aivan kohdallaan ja  virheitä tuli paljon. Raidersin vahvistukset Jenkins ja Gilbert dominoivat molemmissa päissä kenttää. Kotimaisista pelaajista Rekolan Urheilijoiden kasvatti Elias Lahdensuu oli myös avainroolissa. Peli jatkui kotijoukkueen selvässä hallinnassa aina neljännen jakson alkuun saakka.

Namika oli puoliajalla löytänyt tavan murtaa kotijoukkueen puolustuksen. Siinä takamiesten   Erik Waxlaxin ja Samuli Mäkelän roolit olivat isot. Myös Namikan Seagullsin liigapelaaja Santeri Makkonen piti kolme ensimmäistä jaksoa Namikaa iskuetäisyydellä. Erityisesti loppua kohden tehoja nosti vierasjoukkueen Henri Mennander repimällä 7 levypalloa ja tekemällä hyvällä teholla kaikkiaan 21 pistettä.

Ottelussa vihellettiin kaikkiaan 40 virhettä. Joukkoon mahtui 4 EU- virhettä, joista yksi meni Namikan penkille ja yksi Raidersin valmentalle. Erityisesti  Raidersin Lahdensuun ja Gilbertin virhetilin täyttyminen ennen peliajan päättymistä vaikutti ottelun lopputulokseen.

Ottelun ratkaisu tapahtui vasta viimeisten sekunttien aikana. Kotijoukkueella oli kaksikin hyvää tilaisuutta, mutta onni ei ollut tällä kertaa myötä ja ottelun lopputulos oli 98-100 vierasjoukkue HNMKY:lle. Pyttykerhon raatilainen Tapio Sademies sai tällä kertaa vahvistusta koripallomme huippuosaajasta, sillä mukana oli kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n hallituksen jäsen, yli 110 maaottelua pelannut Antti Zitting ja Pyttykerhon päärahoittajan Suomen Metsäsäätiön toimitusjohtaja Erno Järvinen. Palkittavan pelaajan valintakin oli auki vielä aivan viime hetkiin  saakka, koska molemmilla joukkueilla oli useampi kunnostautunut pelaaja. Raati valitsi voittaneesta  Helsingin NMKY:njoukkueesta  perinteisen pytyn saajaksi Henri Mennanderin, jolle pytty oli uran ensimmäinen.

Raiders Basket tekee alueellaan hyvää koripallon perustyötä ja seuralla on selkeä pidemmän tähtäimen tanvoite, joka toivottavasti toteutuu. Pyttykerhon puolesta voimme todeta, että vuodessa on tapahtunut huomattava kehityskaari joukkueessa.