HIFK yllätti Klubin

23.09.2021

HJK ja HIFK kohtasivat 22.9.2021 stadin derbyssä Bolt Arenalla. Suljettuja katuja, ratsupoliiseja, sinisiä ja punaisia soihtusavuja, pitkiä turvatarkastusjonoja. Tunnelma oli vähän sama kuin derbyissä ennen koronaa. Paikan päällä yleisöä oli kuitenkin vain 4650. Valitettavan vähän kun muistetaan muutamien vuosien takaiset yleisöryntäykset. Lokakuisella kylmällä ilmallakin oli varmasti vaikutuksensa. Valtaosalla katsojista oli käsineet ja monilla oli myös pipo lisävarusteena. Toivon mukaan yleisö saadaan likkeelle kun loppusarjan ratkaisupelit käynnistyvät lokakuussa.

Klubi aloitti pelin hallinnalla, mutta IFK:n puolustus ja maalivahti Calum Ward selvittivät vähän onnellakin pahimmat tilanteet. Kotijoukkueen nuori hyökkääjä Casper Terho väläytteli useaan otteeseen vaarallisuuttaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen Keaton Isaksson syötti hienosti ikinuorelle 37 vuotta täyttäneelle "Headmaster" Kei Kamaralle, joka voimalla tälläsi maalin edustalta pallon verkkoon. Isokokoisen hyökkääjän vaarallisuus toistui 71. minuutilla kun IFK:n harvoista jakson hyökkäyksistä Jusif Ali syötti ja Kamara teki 2-0 maalin. Ottelu keskeytyi hetkeksi kun IFK:n kannattajapääty rynnisti onnittelemaan maalintekijää. Kotijoukkuetta odottanee sakot puutteellisista turvajärjelyistä.

Toinen puoliaika oli HJK:n selvää painostusta, mutta tehot jäivät pukukoppiin. Vierasjoukkueen rungon muodostivat Ward ja puolustuksen Sakari Mattila, keskikentän Mosa Yaghoubi sekä kahden maalin Kamara, joka on osoittautunut loistavaksi hankinnaksi IFK:n hyökkäykseen.

Pyttykerhon raatilaisilla Kimmo Kannaksella ja Pekka Ropposella oli vain yksi vaihtoehto pytyn saajalle: Kei Kamara