Honka voittamaton naisten korisliigassa

06.03.2020

Tapiolaan oli saapunut 4.3.2020 noin 350 maksanutta katsojaa sekä useita kymmeniä Hongan tyttöjen junioripelaajaa katsomaan erästä pääkaupunkiseudun derbyä Tapiolan Hongan ja HBA Märskyn välillä.

Yleisö sai nauttia mahtavasta tunnelmasta. Ottelu alkoi selkeästi HBA:n  merkeissä ja se johtikin ensimmäisen erän jälkeen luvuin 27-16. Tämän jälkeen tilanne tasoittui, mutta vielä kolmannen jakson päättyessä johdossa oli HBA. Aivan erän loppuhetkillä HBA:n avainpelaaja Awak Kuier loukkaantui eikä pystynyt jatkamaan. Siihen mennessä hän oli tehnyt 19 pistettä hyvällä prosentilla ja napannut peräti 13 levypalloa halliten peliä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Kolmannen jakson päätyttyä HBA oli johtanut ottelua yli 28 minuuttia ja Honka ainoastaan 14 sekunttia.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue pystyi Kuierin poissaollessa rakentamaan pelinsä uudella tavalla. Varsinkin Palmerin, Watersin sekä perushonkalaisten Ailuksen ja Sandvikin yhteispeli alkoi tuottaa tulosta. Kuierin poissaolosta huolimatta ottelu jatkui tasaisena ja jännittävänä aivan viimeiseen sekunttiin saakka, jolloin HBA pääsi yrittämään kolmen pisteen heittoa.  Heittoyritys meni ohi, kotijoukkue Honka iloitsi ja vei pisteet kotiin tuloksella 74-72.

Helsingin Pyttykerho palkitsi hyvästä pelisuorituksesta Tapiolan Hongan Chelsea Watersin, joka pelasi runsaat 37 minuuttia tehden 25 pistettä ja ottaen siinä sivussa 15 levypalloa. Raadissa olivat Raimo Hakola ja Tapio Sademies.