Uutiset ja Tapahtumat

25.4.2024Justus Kainulainen kunkkuna NordiksellaLue lisää »18.4.2024Murskavoitto ToPon naisilleLue lisää »16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »

HIFK murskasi Botnian

27.12.2019

Jääpallon perinteinen Tapaninpäivän derby pelattiin 26.12.2019 hyväkuntoisella Brahen kentällä HIFK:n ja Botnian kesken. Muutama lämpöaste ja tuuleton sää antoivat hyvät lisäpuitteet ottelulle, jonka katsojamääräksi ilmoitettiin 468. Yleisön viihtyvyyttä lisäsi mainio kaksikielinen selostaja "Kunkku" Airanne.

Kotijoukkue HIFK hallitsi peliä alkuminuuteista lähtien. Botnia ei saanut missään vaiheessa peliään käyntiin. Puoliaikaan vietettiin kotijoukkueen selvässä 4-0 johdossa. Varsinkin Joonas Peuhkuri oli koko ajan vaarallinen. Hän teki neljä hienoa maalia ja antoi lisäksi pari maalisyöttöä. Kahteen maaliin ylsivät Aku Ojanen ja Patrik Huber. Syöttöpuolella kunnostautuivat kulmureiden syöttäjä Erik Hörhammer ja lupaava juniori Peter Backman.

Toinen puoliaika oli pelailua, jossa HIFK teki vielä kuusi maalia. Loppuhetkillä Botnia sai kuparisen rikki. Epätasainen peli päättyi murskalukemiin 10-1. Botnian maalivahti Micke Peräjärvi ylsi muutamiin hienoihin pelastuksiin eikä häntä voi syyttää lopputuloksesta.

Pyttykerhon raatiin oli saatu mukaan HIFK:n jääpallolegenda Kari "Kape" Kiviharju (nro 5). Timo Tuomisella, Pekka Ropposella ja Kiviharjulla oli helppo valinta pytyn saajaksi: nro 10 Joonas Peuhkuri.