Jäähyt lannistivat Oilersin

03.11.2019

Espoon Oilers ja Eräviikingit kohtasivat 2.11.2019 Tapiolan urheiluhallissa Salibandyliigan kärkipään ottelussa. Liigapisteiden lisäksi kyseessä oli jatkopaikka Suomen Cupissa.

Kova taistelu johti ajoittain ylilyönteihin, joista kärsi erityisesti kotijoukkue. Oilersin tehotilastoykkösen Rasmus Kainulaisen maila osui vastustajan kasvoihin, josta seurauksena oli viiden minuutin jäähyn lisäksi punainen kortti. Eräviikingit rankaisi rajusti siirtymällä avauserän päätteeksi 4-1 johtoon.

Ottelu ei kuitenkaan ratkennut siihen vaan Oilers kiri tasakentällisin lähemmäksi ja tasoitti ottelun pelin viimeisellä minuutilla pelatessaan ilman maalivahtia. Viiden minuutin jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin hetki, jolloin vierasjoukkueen ykköskentän kokeneet maajoukkuepelaajat Lauri Kapanen ja Jani Kukkola juonivat voittomaalin. Oilersin puolustuksessa luuti tehokkaasti Ilari Talvitie ja ehti myös tehdä yhden tasoitusmaalin.

Lisäjännitystä otteluun saatiin Tapiolan urheiluhallin valoista, jotka aiheuttivat pariin otteeseen katkoksen otteluun. Pääkaupunginseudun derby houkutteli kenties tuplapyhästä johtuen Tapiolan urheiluhallin katsomon vain puolilleen.

Pyttykerhon puheenjohtaja Juha Ruippo istui toimitsijapöydän takana ja raadissa olivat Pekka Ropponen ja Tapio Sademies. He ojensivat pytyn ottelun tärkeimmän maalin tekijälle Jani Kukkolalle.