PuMu nousi voittoon

23.08.2019

Legendaarinen PunaMustat Helsingistä ja Hyvinkään Tahkon kakkosjoukkue kohtasivat aurinkoisella Meilahden pesäpallostadionilla 22.8.2019 miesten Suomensarjan etelälohkon välierässä. Helsingin pesäpalloilu on vajonnut syvälle ajoista, jolloin mm. PuMu, Pallo-Toverit, Katajanokan Haukat ja Työväen mailapojat pelasivat samanaikaisesti pesäpallon mestaruussarjassa. Yhteensä 211 maksanutta katsojaa oli paikalla.

Ottelun asetelma oli herkullinen, sillä PuMu oli voittanut kotonaan ensimmäisen välierän ja hävinnyt selvästi Hyvinkäällä.  Kahdella voitolla pääsee lohkon loppuotteluun.

Hyvinkää oli selvästi parempi emsimmäisellä jaksolla ja siirtyi nopeasti 1-7 johtoon. Helsinkiläiset tekivät helppoja virheitä eikä pallot pysyneet räpylöissä. Loppupuolella Lauri Late Helin kotiutti näyttävästi muutaman kerran ja tulokseksi tuli siedettävä 4-7.

Toisella jaksolla PuMu heräsi henkiin ja jakso oli hetkessä 4-0. Mauri Tunkelo löi hienosti kaksi ensimmäistä juoksua. Peli tasoittui, mutta PuMun johto riitti 8-6 jaksovoittoon. Ottelu ratkaistiin supervuorossa, jossa Eero Petäjä löi ja Tunkelo toi 1-0 voiton.

Pyttykerhosta olivat paikalla Pekka Ropponen ja pesäpalloasiantuntija Matti Masa Koskinen, joka aikoinaan pelasi PunaMustien riveissä mestaruussarjaa mm. Hesperian kentällä. He luovuttivat pytyn PuMun Mauri Tunkelolle, joka ratkaisi ottelun kolmella lyödyllä ja viidellä tuodulla juoksulla.