Tapiolan Honka vei naisten 1 divisioonan mestaruuden

03.04.2019

Tapiolan urheiluhalliin oli tullut 2.4.2019 mukava määrä katsojia naisten 1 divisioonan kolmanteen loppuotteluun, missä vastakkain olivat Tapiolan Honka ja Helmi Capitals.

Honka oli voittanut kaksi aiempaa ottelua ja oli selvä ennakkosuosikki. Peli alkoikin Hongan selvällä hallinnalla ja se johti ensimmäisen jakson jälkeen 22-10. Vähitellen Helmi Capitals sai pelinsä sujumaan ja varsinkin toisen jakson lopussa se kiristi pelin tilanteesen 40-35.
Puoliajalla Hongan valmentajat olivat selvästi painottaneet puolustuksen merkitystä. Tämän seurauksena Helmi Capitals teki kolmannen jakson ensimmäisen 5 minuuntin aikana vain 4 pistettä ja seuraavan 5 minuutin pistesaldo jäi nollaan. Ottelu oli käytännössä ratkaistu.
Lopputulos oli 83-52. Hongan pelaajista onnistuivat Minna Mali, Annika Hyttinen, Jemina Airaksinen ja Henna Sandholm. Valmentajat peluuttivat Hongan pelaajia tasaisesti, jolloin pienin peliaika oli 12 minuuttia ja suurin vajaat 29 minuuttia. Helmi Capitalsin valmentaja peluutti myös joukkuettaan tasaisesti. Parhaiten onnistuivat Emmi Järn ja Tessa Virtanen.

Pyttykerho palkitsi perinteisellä pytyllä Hongan Henna Sandholmin. Hän heitti kahden pisteen heitot 80%:n, kolmoset 66,7 %:n ja vaparit 100%:n tarkkuudella, otti 4 levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä.
Pytty oli hänen uransa ensimmäinen. Pyttykerhon raatilaisena oli Tapio Sademies. Pyttykerhon palkitsemisen jälkeen koripalloliiton toimitusjohtaja  Ari Tammivaara ja kilpailujohtaja Tom Westerholm jakoivat kulta- ja hopeamitalit, jonka jälkeen alkoi Hongan juhlinta.