Tuukka Kotille juhlavuoden viimeinen pytty

29.12.2018

Helsingin Kisahalli oli loppuunmyyty 28.12. Seagullsin kohdatessa perinteisen KTP:n, jolla oli peräti kahdeksan ottelun voittoputki.
Äänekäs kotkalaiskatsomo piti tunnelmaa yllä, mutta kyllä ääntä riitti kotijoukkueenkin kannattajapuolella.

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia alkoivat kotkalaisten lievässä painostuksessa, jolloin KTP johti 5-12 . Sen jälkeen Seagulls sai rivinsä järjestykseen ja ottelu kääntyi. Parhaimmillaan kolmannella jaksolla johto oli peräti 25 pistettä.

Kuten usein ylivoimaisessa johtotilanteessa tuppaa käymään, niin tälläkin kertaa,  peliä hidastettiin ja tuudittauduttiin helppoon voittoon. Kotka tuli suhteellisen helposti rinnalle ja
ottelu ratkesi tasatilanteessa 0,4 sekuntia ennen loppua. Tuolloin Tuukka Kottia rikottiin. Hän heitti kylmän rauhallisesti ensimmäisen vapaaheiton sisään, toisen tahallaan ohi ja peli päättyi Seagullsin ansaittuun 93-92 voittoon.

Ottelu oli miellyttävä ja hyvätasoinen koripallotapahtuma. Erityistä kiitosta ansaitsevat tuomarit Saros, Mikkola ja Heinonen. Tällaista tuomarityöskentelyä kaipaisi useammin.

Toinen hatunarvoinen teko on Kotkan valmentaja Tomi Kamisen peluuttaminen. Hän uskaltaa antaa peliaikaa myös tiukassa tilanteessa kotimaisille nuorille pelaajilleen. Näistä nuorista kuten  Rautasalosta ja Heinosesta kuullaan jatkossa enemmänkin. Kotkan pelaajista  parhaiten onnistui  tällä kertaa Tyrell Nelson 24 pisteellä ja 8 levypallolla.

Kotijoukkueen voitokkaasta ryhmästä Pyttykerhon puheenjohtajan ja kunniapuheenjohtajan valvonnan alla raadissa olleet Matti Koskinen ja Tapio Sademies palkitsivat
Tuukka Kotin, joka uurasti kentällä yli 32 minuuttia, pussittaen 19 pistettä, ottaen 8 levypalloa sekä antamalla 3 koriin johtavaa syöttöä.