Uutiset ja Tapahtumat

14.7.2024Suoniemi maalasi ja Lyytikäinen torjuiLue lisää »26.6.2024Helsinki Cup jo 49. kerran 8-13.7.2024Lue lisää »12.6.2024Kiertopalkinto toistamiseen Al-EmaralleLue lisää »4.6.2024Niklas Koskela varmisti Cetuksen voitonLue lisää »28.5.2024Karri Louevuo jatkaa puheenjohtajanaLue lisää »

ToPo jyräsi Hongan

26.11.2023

Kisahallissa pelattiin 22.11.2023 naisten korisliigan ottelu Torpan Pojat - Tapiolan Honka. 22.3.2023. Etukäteen oli lupa odottaa tasaista ja jännittävää ottelua, sillä olivathan ottelussa vastakkain sarjataulukon ykkönen ja kakkonen. Paikalla oli 301 katsojaa.

Jo alkuveryttelyssä havaittiin Hongan joukkueen puutteet. Avainpelaaja jenkki Tayanna Jones oli lähtenyt pois Suomesta ja normaalista avausviisikosta oli poissa sairaustapauksien vuoksi kaksi muutakin pelaajaa.

ToPo aloitti pelin puolustamalla tehokkaasti ja kovaa pakottaen Hongan vaikeisiin heittoratkaisuihin. Usein koko 24 sekunnin aikaraja meni myös umpeen.

Peli oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa. Ensimmäinen jakso päättyi kotijoukkueen johtaessa  20-7 ja toinen meni kotijoukkueelle 30-2, viimeksi mainitulla jaksolla Honka ei tehnyt yhtään koria pelitilanteesta. Ottelu oli käytännössä ratkaistu. Kolmas ja neljäs jakso olivat lähinnä pelailua ja tuomarin loppuvihellyksen odottelua. Lopulta ottelu päättyi Torpan poikien voittoon 91-32.

Kotijoukkueessa oli useita onnistuja. Joukkueen kapteeni Taru Tuukkanen sekä IlariThomas pelasivat totuttuun tapaan hyvän ottelun. Erityisesti ilahdutti Torpan poikien Magdalene Agyei, joka puolusti tehokkaasti Hongan ottelussa parasta pelaajaa CierraWalkeria tehden siinä samalla 16 pistettä, otti 3 levypalloa ja antoi 3 koriin johtanutta syöttöä. Pyttykerhon raati katsoi hänen pelinsä olleen perinteisen pytyn arvoinen.  Luovutettu pytty on hänen peliuransa ensimmäinen.

Pyttykerhon raadissa olivat tällä kertaa Raimo Hakola ja Tapio Sademies.