Tasapeli paikallistrilleristä

20.11.2023

Lauantaina 18.11.2023 Helsingin Urheilutalolla pelattiin Helsingin käsipalloherruudesta HIFK:n ja Dickenin kesken. Paikallispeliä oli seuraamassa Helsingin Pyttykerhon lisäksi 124 katsojaa.

Dicken oli hereillä alusta lähtien ja hallitsi peliä koko ensimmäisen puoliskon. Kotijoukkue IFK käväisi kerran tasatilanteessa 8-8, mutta Benjamin Petsaron maaleilla Dicken johti 12-14 puoliajalla. Toisen jakson alussa Dicken repäisi viiden maalin johdon neljässä minuutissa ja ottelu näytti ratkenneen. HIFK:n maalivahti Martin Börjes kuitenkin paransi huomattavasti peliään ja torjui mm. pari peräkkäistä rankkaria ja IFK pääsi ensi kertaa johtoon 45 minuutin kohdalla.

Pelin loppuhetket olivat jännittäviä. Viimeisellä minuutilla peli oli tasan. Dicken yritti voittomaalia viimeisessä hyökkäyksessään ja heille jäi yhdeksän sekuntia aikaa varmistaa kauden ensimmäinen voitto. Börjes torjui kuitenkin hienosti, pelikello näytti 59,58 ja siitä alkoi hallinnollinen sekasorto. Kotijoukkue pyysi aikalisää, jota ei kuitenkaan myönnetty. Pitkän 10 minuutin kiistelyn ja pykälätarkastelun jälkeen tuomaristo ja delegaatti totesivat, että kelloa ei olisi pitänyt pysäyttää eikä myöntää aikalisää. Kahden sekuntin peliaika ei olisi vaikuttanut enää tilanteeseen ja pisteet menivät jakoon tuloksella 27-27.

Molempien joukkueiden maalivahdit, Dickenin Bogdan Klepa ja IFK:n Martin Börjes olivat hyviä ehdokkaita pytyn saajiksi. Pyttykerho palkitsi kuitenkin käsisliigan maalikuninkaan Dickenin Benjamin Peitsaron , joka viimeisteli neljän rankkarin lisäksi viisi maalia. Pyttykerhon edustajina ottelussa olivat Jari Henttonen, Petri Heino sekä Pekka Ropponen.