Uutiset ja Tapahtumat

14.7.2024Suoniemi maalasi ja Lyytikäinen torjuiLue lisää »26.6.2024Helsinki Cup jo 49. kerran 8-13.7.2024Lue lisää »12.6.2024Kiertopalkinto toistamiseen Al-EmaralleLue lisää »4.6.2024Niklas Koskela varmisti Cetuksen voitonLue lisää »28.5.2024Karri Louevuo jatkaa puheenjohtajanaLue lisää »

Loppuunmyyty katsomo Veikkausliigan kärkiottelussa

04.09.2023

Hieno kesäinen sää ja loppuunmyyty Bolt Arena olivat puitteina kun HJK ja KuPS kohtasivat Veikkausliigan runkosarjan päätösottelussa 3.9.2023. Vain Klubin ja HIFK:n paikallisderbyissä on ylletty viimeksi yli 10 000 katsojan lukuihin.

Kuopiolaiset aloittivat ottelun vahvasti eikä Klubi saanut peliään käyntiin ensimmäiseen puoleen tuntiin. KuPSin avausmaalin tälläsi poikkiriman kautta maaliin Axel Vidjeskog 14. minuutin kohdalla. Ensimmäisen puoliajan lopulla HJK onnistui harvoista tilanteistaan tasoittamaan pelin kun maalikuningas Bojan Radulovic syötti mainiosti Matti Peltolalle ja  hiljan maajoukkuerinkiin noussut Peltola sijoitti varmasti alanurkkaan.

Kotijoukkue aloitti toisen puoliskon hyvin ja jo viiden minuutin kohdalla Radulovic vei HJK:n johtoon. KuPS sai onnekkaan tasoituksen kymmenen minuuttia myöhemmin kun Teti Yengin laukaus muutti suuntaa Miro Tenhon jalasta. Loppu oli tasaista pelaamista ja tasaisen kärkiottelun pisteet jaettiin 2 - 2 tuloksella. Näin Klubi voitti runkosarjan ja lähtee ykkösenä viiden ottelun loppusarjaan.

Ottelun tunnelmaa latisti Klubin kannattajien käyttäytyminen Klubipäädyssä. Soihdut paloivat, mauttomat kannatushuudot kaikuivat ja ala-arvoisinta oli HIFK:n Stadin Kingit-lakanan polttaminen.

Pyttykerhon edustajina paikalla olivat Jari Henttonen ja Pekka Ropponen. He palkitsivat perinteisellä pytyllä keskikentällä raataneen ja Klubin ensimmäisestä maalista vastanneen Matti Peltolan.