Uutiset ja Tapahtumat

25.4.2024Justus Kainulainen kunkkuna NordiksellaLue lisää »18.4.2024Murskavoitto ToPon naisilleLue lisää »16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »

Upea elämys: ToPo ja PeliKarhut

19.04.2023

Torpan Pojat ja PeliKarhut tarjosivat Naisten korisliigan toisessa loppuottelussa 18.4.2023 Helsingin Kisahallissa upean elämyksen lähes 1000 katsojalle. PeKa oli niukasti voittanut finaalin ensimmäisen ottelun. Katsojat saivat nähdä ehkä tämän vuoden parhaan pelin ja ehdottomasti jännittävimmän ottelun miesmuistiin. PeKalla oli mukana iso ja äänekäs kannattajajoukko, mutta niin oli myös Topollakin.

Ottelun kulku oli koko ajan tasainen. Välillä PeKa johti niukasti, mutta Topo tasoitti hetkessä tilanteen. Pelikellon näyttäessä 38.39 meni PeKa 71-76 johtoon. ToPo otti aikalisän ja aivan lopussa korislegenda Taru Tuukkanen nosti hienosti layupin sisään ja tasoitti tilanteen lukemiin 78-78. Topon Thomas viimeisellä sekunnilla sai aikaiseksi heiton, mutta se meni niukasti ohi ja seurasi jatkoaika

Jatkoajalla oli Topo parhaimmillaan 5 pinnan johdossa, mutta muutamat ratkaisevat virheet auttoivat PeKan tasoittamaan pelin ja ensimmäinen jatkoaika päättyi tasapisteisiin  86-86. Tästä seurauksena toinen jatkoaika. Se oli kahden väsyneen joukkueen taisto, joka päättyi PeKan voittoon.

Topon pelaajista Ilmarin Thomas pelasi koko ottelun eli 50 minuuttia ja teki peräti 44 pistettä ja nappasi siinä sivussa 16 levypalloa. Se on suoritus, joka on hatunnoston arvoinen.

Pekan voiton avain oli Natalie Kleemann-Day. Hän uurasti kentällä lähes 49 minuuttia, teki 42 pistettä ja otti 11 levypalloa. Peka oli matkassa kovin pienellä pelaajamäärällä ja käytännössä pelasi 6 pelaajalla koko ottelun.

Pyttykerho palkitsi ottelun jälkeen hyvän pelisuorituksen tehneen voittaneen PeKan joukkueen Natalie Kleemann-Dayn, jolle pytty oli uran ensimmäinen. Pyttykerhon raadissa olivat Tapio Sademies, Veli-Pekka Dufva ja Kimmo Kannas.