Uutiset ja Tapahtumat

18.4.2024Murskavoitto ToPon naisilleLue lisää »16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »2.3.2024Helsingin Pyttykerho mukana Timi Heinosen juhlaottelussaLue lisää »

Seagulls parantaa peliään

14.12.2022

Helsinki Seagulls sai Kisahallissa 13.12.2022 vastaansa Tampereen Pyrinnön. Seagullseilla oli kalavelkoja, koska edellisen seurojen välisen ottelun Tampereella oli Pyrintö vienyt nimiinsä. Päämääränä oli voittaa ottelu yli yhdeksällä pisteellä jatkopelejä ajatellen.

Seagullsin peli loksasti kohdalleen heti kahden ensimmäisen 10 minuutin jakson aikana. Puolustus piti, hyökkäykset lähtivät nopeasti ja puoliajalla tilanne oli 45-36. Kolmas jakso on muutaman kerran ollut ongelma Seagullseilla, mutta ei eilen. Siihen osaltaan vaikutti Pyrinnön aneeminen pelaaminen.

Pyrinnön tehopelaajat Heinonen ja Pihlajamäki eivät eilen onnistuneet normaalilla tavalla.  Ottelun jälkeen valmentaja Sopanen lausui lehdistötilaisuudessa madonluvut joukkueensa pelaamisesta. Hän mainitsi mm, että joukkueen amerikkalaiset vahvistukset tulivat suoraan koulun penkiltä ensimmäisiin ammattilaispesteihin ja vie oman aikansa, ennen kuin kaikki osuu kohdalleen. Joukkue ei pelannut ammattimaisesti.

Seagullsin esitys oli selvästi parempi kuin Pyrinnön, tosin lähinnä jenkkivahvistuksien ansiosta. Ottelu päättyi Seagullsien voittoon 89-74.

Joukkueen kannalta oli ilahduttavaa havaita Rene Rougeaun kohentunut esitys loukkaantumisensa jälkeen. Varsinkin hänen puolustuspelaamisensa oli erinomaista. Peliaikaa hänelle kertyi lähes 28 minuuttia, heitot upposivat 70 prosentin tarkkuudella, pistesaldoksi tuli 17, levypalloja 8, syöttöjä 5 ja hän teki vielä pari torjuntaa.

Rougeau sai ansaitusti Helsingin Pyttykerhon perinteisen pytyn, joka on toistaiseksi hänen ensimmäisensä. Pyttykerhon raadin muodostivat tällä kertaa Kari Linnonmaa ja Tapio Sademies .