Honka löi Topon naisten korisliigassa

17.11.2022

Kisahalliin oli vaivautunut 16.11.2022 vain 176 katsojaa naisten korisliigan etukäteen tasaiseksi veikattuun Torpan Poikien ja Tapiolan Hongan väliseen otteluun. Peli oli vauhdikas, värikäs sekä tasokas. Harmi, ettei naisten liigan ottelut kiinnosta isompaa joukkoa.

Pyttykerholla oli kunnia saada vieraakseen pytyn jakajaksi Suomen Koripalloliiton uusi toimitusjohtaja Kati Packalen, jonka kanssa ottelun aikana oli vilkas keskustelu monista koripalloon liittyvistä kehittämiskohteista.

Ottelun alkua hallitsi Torpan Pojat johtaen parhaimmillaan 7 pisteellä aina puoliaikaan saakka. Pukukopissa saatujen ohjeiden jälkeen Tapiolan Honka otti hallintaansa pelin johtaen ottelua aina siihen saakka, jolloin pelikello osoitti aikaa 37.44. Tuolloin Torpan Pojat meni johtoon 69-68, mutta johto kesti vain hetken ja Honka hoiti pelin 69—77.

Kotijoukkueesta kunnostautuivat Ilmar´l Thomas, Saana Kujala sekä Taru Tuukkanen. Hongasta hyvän pelin pelasivat jenkkivahvistukset Cierra Walker, Madelyn Utti sekä kotimaiset Elsa Lemmilä ja Emma Ristola. Mainittakoon, että Torpan aloitusviisikko teki 58 pistettä ja vaihdosta tulleet 11 pistettä. Hongan vastaavat luvut olivat aloitusviisikon osalta 73 ja vaihtopelaajien osuus 4 pistettä.

Pyttykerhon tämän ottelun raati eli Koripalloliiton toimitusjohtaja Kati Packalen ja pyttykerhon Tapio Sademies palkitsivat perinteisellä pytyllä Tapiolan Hongan oman kasvatin, nuoren 197 cm sentterin Elsa Lemmilän, joka teki 16 pistettä, otti 14 levypalloa ja ehtipä antaa vielä 6 kertaa koriin johtaneen syötön. Hän pelasi kaikkiaan hieman yli 32 minuuttia. Pyttykerhon pytty siirtyi ensimmäisen kerran Lemmilän palkintokaappiin