Uutiset ja Tapahtumat

18.4.2024Murskavoitto ToPon naisilleLue lisää »16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »2.3.2024Helsingin Pyttykerho mukana Timi Heinosen juhlaottelussaLue lisää »

Omnia lähellä poikien mestaruutta

23.04.2023

Kisahallissa oli  22.4.2023 yli 500 katsojaa poikien 19 vuotiaiden ensimmäisessä ottelussa Suomen mestaruudesta Munkkiniemen Kisapoikien ja Omnia Basketballin välillä. Molemmilla joukkueilla oli runsas ja äänekäs kannatusjoukko paikalla. Joukkueet olivat pelanneet lähes tappioitta koko sarjan, joten tiedossa oli jännittävä ottelu. olikin tiedossa. Nämä 19 vuotiaiden ottelutapahtumat ovat mielenkiintoisia seurata, koska osa näistä pelaajista nähdään todennäköisesti muutaman vuoden kuluttua ykkösdivisioonan taikka jopa liigan peleissä.

Ottelu alkoi hieman varovasti ja tilanteet vaihtuivat tiuhaan. Ensimmäisen jakson kotijoukkue MuKi oli hieman johdossa, mutta toisella jaksolla ennen taukovihellystä Omnia tuli rinnalle ja meni johtoon.

MuKin pelissä erityisesti puoliaikaan mennessä kiinnitti runsas kolmen pisteiden haku. Kotijoukkue heitti kolmosia peräti 43 kertaa, onnistumisia vain 13 eli heittoprosentti suhteellisen alhainen 30,2. Vastaavat luvut Omnialla 16 yritystä, joista onnistui 7 eli onnistumisprosentti parempi 43,8.

Omnian pelikirja olikin rakennettu pitkien pelaajien varaan, jotka vierailivat usein vastustajan korin tuntumassa.  MuKi oli taas rakentanut pelinsä aika puhtaasti kolmosten varaan. Heistä vain Leo Nordberg onnistui heitoissaan hyvin eli 8 kertaa pallo pussiin.

Tauon jälkeen Muki muutti pelikuvioitaan ja pyrki pelaamaan enemmän myös korin alle, siinä jopa muutaman kerran näyttävästi onnistuen. Enemmänkin ehkä olisi kannattanut pelata näin  ja pyrkiä aiheuttamaan puolustuspäässä virheitä Omnian pelaajille.

Kellon näyttäessä 35.27 oli kotijoukkue vielä kohtuullisen hyvin pelissä mukana, mutta sitten virheiden, huonojen heittojen sekä pallonmenetyksien takia Omnia karkasi lopullisesti. Varsinkin lopussa MuKin Nordbergin viides virhe ja ulosajo ottelusta lienee kohtalokasta toista ottelua ajatellen, koska ulosajosta seurannee yhden ottelun pelikielto. Nordberg teki ottelussa 26 pistettä ja otti 6 levypalloa. Hän oli eilenkin ehdottomasti MuKin tärkein pelaaja. Muki heitti ottelussa kaikkiaan 71 kertaa onnistumisprosentin ollessa vain 36, vastaavasti Omnia heitti 61 heittoa onnistumisprosentin oltua lähes 53. MuKin valmentajilla Tommi Nordbergilla ja Juha Huikkosella onkin melkoinen ongelma saada joukkueensa peli sellaiseksi, että mestaruustaisto venyisi kolmanteen otteluun.

Omnian joukkueen pituusylivoima oli merkittävä. Joukkueen pelissä oli aika-ajoin useita onnistuneita suorituksia. Myös tällä kertaa onnistuivat parhaiten Okku Frederiko ja Morris Ugusuk, joka pusitti 23 pistettä, otti 7 levypalloa sekä antoi 4 koriin johtavaa syöttöä.  Lopulta Omnia Basketball Akatemia voitti ottelun  87-70

Ottelun päätösvihellyksen jälkeen Omnian joukkue aloitti keskiympyrässä villin ja äänekkään pitkään kestäneen voitontanssin, minkä johdosta ottelun kuuluttajalla oli vaikeuksia saada joukkue riviin palkinnonjakoa varten. Pyttykerho palkitsi ottelun ansiokkaimpana pelaajana Omnian Morris Ugusukin. Pyttykerhon edustajina olivat tällä kertaa Pekka Ropponen ja Tapio Sademies.