Uutiset ja Tapahtumat

18.4.2024Murskavoitto ToPon naisilleLue lisää »16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »2.3.2024Helsingin Pyttykerho mukana Timi Heinosen juhlaottelussaLue lisää »

Poikien mestaruus Tampereen Pyrinnölle

16.05.2022

Urhean upeassa koripallohallissa oli 15.5.2022 tunnelmaa Omnia Basketball Akatemian ja Tampereen Pyrinnön kohdatessa toisessa loppuottelussa poikien U19 Suomen mestaruudesta. Pyrintö oli edellisenä päivänä kotonaan ottanut ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

Paikalla oli yli 250 Omnian kannattajaa, pieni tamperelaisten kannattajajoukko sekä monia koripallon ystäviä. Oli mielenkiintoista havaita, että katsomossa oli myös koripallovaikuttajia kuten päävalmentaja Dettman, Seagullsin Kullvik, Pyrinnön päävalmentaja Sopanen, Shawn Huff ja Benkku Harris tarkkailemassa nuoria pelureita.

Lähtökohta otteluun oli mielenkiintoinen. Omnian riveissä oli monia pelaajia, jotka olivat aloittaneet koripallotaipaleensa vasta jokin aikaa sitten mm Dahlströmin, Pratesin ja Grahamin valvonnassa. Lyhyessä ajassa on saatu kasaan kehityskelpoinen joukkue. Sen sijaan Pyrinnön joukkueen pelaajat ovat pelanneet yhdessä jo vuosia ja kaikki ovat kahta peluria lukuunottamatta tamperelaisia. Valmennusporukassa on ollut mukana Pyrinnön liigan kakkosvalmentaja Williams sekä Liljeberg.

Ottelun alku oli hermostunutta; ohiheittoja ja huonoja heittovalintoja molemmilta joukkueilta. Pyrintö pelasi paremmin mitä pidemmälle aikaa kului. Puoliaikatauolle mentiin Pyrinnön johtaessa 32-18.

Pukukopissa oli Omnian joukkueeseen saatu luotua uusi ilme ja otteluun tultiin aivan eri asenteella. Onnistuttiin saamaan kuriin Pyrinnön kapteeni Ahvenjärvi sekä takamies Kion Williams, vaikka kolmas jakso päättyi Pyrinnölle vielä lukemiin 50-41. Omnian painostus jatkui neljännellä jaksolla ja kun ottelukello näytti 37.20 siirtyi kotijoukkue ensimmäisen kerran johtoon. Ottelukellon 24 sekunnin laitteen käynnistymisessä oli valitettavasti muutaman kerran ongelmia.

Pyrintö ei lannistunut ja varsinkin Arttu Pitkäsen henkilökohtainen osaaminen tuli esiin. Ottelun varsinaisen peliajan päättyessä tilanne oli 65-65 ja tarvittiin jatkoaika. Sen hoiti kokemuksella Pyrintö ja lopputulos oli sille 76-71.

Ottelussa palkittiin Pyrinnön Arttu Pitkänen, joka pelasi 35 minuuttia, teki hyvällä prosentilla 23 pistettä, otti 11 levypalloa, antoi muutaman syötön ja oli Ahvenjärven, Madzoun ja Williamsin ohella Pyrinnön tehokkain. Omniasta kunnostautuivat Mustola, Bajrami ja Ugusuk. Heistä kaikista tulemme varmaankin vielä jatkossa kuulemaan.

Helsingin Pyttykerhon perinteisen palkintopytyn vei Tampereelle voittaneen joukkueen Arttu Pitkänen. Pytty oli hänelle ensimmäinen. Raadissa oli tällä kertaa Tapio Sademies.