Uutiset ja Tapahtumat

25.4.2024Justus Kainulainen kunkkuna NordiksellaLue lisää »18.4.2024Murskavoitto ToPon naisilleLue lisää »16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »

Sebastian Lindberg ja Mc Conico veivät Hongan voittoon

24.04.2022

Torpan Pojat ja Tapiolan Honka kohtasivat 23.4. puolitäydessä Kisahallissa koripallon miesten I-divisioonan kolmannessa finaalissa. Sarja oli jo katkolla, sillä ToPo oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista ja sillä oli vielä kotikenttäetu. Yllättävää oli, että kahden legendaarisen seuran paikallisottelu ei vetänyt Kisahallia täyteen. Keväinen lauantai-ilta klo 18 ei taida olla paras aika pääkaupunginseudulla tärkeälle koripallofinaalille.

Honka oli valmistautunut hyvin otteluun ja ToPo taisi hieman hermoilla. Ensimmäinen jakso pysyi tasaisena ja kotijoukkue  vei sen 20-17.  Toisella jaksolla Honka karkasi 40-47 johtoon Sebastian Lindbergin tehdessä tehokkaalla pelillä peräti 12 pistettä. Vain Skamo ja Hamilton pystyivät pitämään ToPon mukana pelissä.

Ratkaisu tapahtui kolmannella jaksolla. Honka kasvatti johtoaan kymmenellä pisteellä eikä ToPo löytänyt keinoja varsinkaan Travis McConicon pysäyttämiseen. Levypalloissa ja riistoissa Honka oli selvästi parempi. Viimeinen jakso olikin pelailua, jossa Hongalla oli koko ajan selvä johto.

Lopputulokseksi tuli 73-100 vierasvoitto. Neljäs kohtaaminen joukkueiden välillä on maanantaina 25.4. Tapiolassa. Hongan ryhdistäytyminen vetänee Tapiolan urheiluhallin täyteen. Hongalla on parantamisen varaa ainakin vapaaheitoissa, jotka Kisahallissa jäivät alle 61 %:n.

Pyttykerhon raadissa olivat Pekka Ropposen lisäksi ensi kertaa Veli-Pekka Dufva ja kokenut kerholainen Jari Kostama. Raadilla oli vilkas pohdinta Lindbergin ja huippupelin pelanneen Mc Conicon välillä. Nuoruus voitti tällä kertaa ja Sebastian Lindberg sai koripallouransa ensimmäisen pytyn.