Uutiset ja Tapahtumat

15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »2.3.2024Helsingin Pyttykerho mukana Timi Heinosen juhlaottelussaLue lisää »27.2.2024Jari Henttoselle kultainen ansioristiLue lisää »2.2.2024Tuomas Iiskola ratkaisi Espoon derbynLue lisää »

Espoon Cetus uusi jälleen vesipallon mestaruuden

26.12.2021

Viikonloppuna 11.–12.12.2021 pelattiin Espoonlahden uimahallissa vesipallon SM-sarjan lopputurnaus. Lauantaina olivat vastakkain runkosarjan voittaja Cetus Espoo ja Kuhat Akatemia (runkosarjan 4.) sekä Kuhat Helsinki (runkosarjan 2.) ja Turun Uimarit (runkosarjan 3.) Ensinmainitun pelin voitti Cetus maalein 16-2 ja jälkimmäisen hieman yllättäen Turun Uimarit 18–7, Kuhien oltua runkosarjassa selkeästi kakkonen.

Sunnuntain pronssiottelussa Kuhien kakkosjoukkue yllätti ykkösjoukkueen voittaen pronssia rangaistusheittojen jälkeen 16–14.

Loppuottelussa kohtasivat Cetus Espoo ja Turun Uimarit. Ottelu alkoi ennakkosuosikki Cetuksen hallinnassa erityisesti hyvin pelanneen maalivahti Niklas Koskelan torjunnoin, erä Cetukselle 4–1. Toisessa erässä peli kääntyi ja se menikin Turun selvässä hallinnassa tuloksella 0–4. Taukoa vietettiin Turun johdossa 5–4. Kolmas ja neljäs erä pelattiin samalla tavalla eli kolmas erä Cetukselle 3–1 ja neljäs Turulle 2–3. Näin oltiinkin päätösvihellyksen soidessa tasatuloksessa 9–9. Tasaväkisen ja varsin tasokkaan ottelun voittaja ratkaistiin sääntöjen mukaisesti, ei jatkoajalla vaan rangaistusheitoilla.

Rangaistusheittokilpailussa Cetuksen maalivahti Niklas Koskela onnistui torjumaan Turun laukaukset kahdesti ja ottelu päättyi Cetuksen voittoon 13–11. Mestaruus oli jo neljäs peräkkäinen Cetukselle.

Ottelussa paikalla olleet Helsingin Pyttykerhon edustajat Raimo Hakola ja Reijo Vartia palkitsivat ottelun ratkaisseen ja muutenkin erinomaisesti pelanneen Cetuksen maalivahdin Niklas Koskelan Pyttykerhon pytyllä.