Uutiset ja Tapahtumat

16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »2.3.2024Helsingin Pyttykerho mukana Timi Heinosen juhlaottelussaLue lisää »27.2.2024Jari Henttoselle kultainen ansioristiLue lisää »

Seagullsin kotivoitot jatkuivat, Vilppaalle rökäletappio

18.12.2019

Helsingin perinteiseen Kisahalliin 17.12. oli tullut peräti 1161 katsojaa liigan kärkikamppailuun Helsingin Seagullsin ja Salon Vilppaan välillä. Tunnelma hallissa oli loistava, josta piti huolen varsinkin Vilppaan kannatusjoukko. Joukkueista puuttuivat loukkaantumisten johdosta Vilppaan tehomies Coleman sekä maanantaina Seagullsien harjoituksissa loukkaantunut Huff.

Ensimmäisen tasaisen jakson jälkeen tilanne oli 22-22. Ottelun toinen jakso oli vauhdikas, jonka johdosta molemmat joukkueet tekivät useita vaihtoja, mutta pallonmenetyksiäkin tapahtui normaalia enemmän. Puoliajalle mentiin tilanteessa 45-43.

Mutta mitä tapahtui tauon aikana? Kolmas jakso oli Lokkien ylivoimaa:lukemat kotijoukkueelle peräti 35-15. Vilppaan pelaajilla pakka hajosi, hermokontrolli petti, niin kokeneilla ja nuoremmilla pelureilla kuin valmennusjohdollakin. Seurauksena 3 teknistä virhettä, suihkukomennus ja Lokit karkasivat. Lokkien kolmosten heitot löysivät perille ja peli oli taputeltu.

Myös neljännen jakson Lokit painoivat täysillä loppuun saakka parhaalla miehistöllä. Tämä johtui päävalmentaja Laakson mukaan siitä, että sarjan lopussa saattaa piste-eroillakin olla merkityksensä. Ottelu oli koko ajan vauhdikas. Tuomarit sallivat kovan pelaamisen ja se johti lukuisiin pallonmenetyksiin. Ottelun tuomarikolmikko onnistui kohtuullisesti. Toivottavaa kuitenkin olisi ollut, että kärkikamppailuun olisi nimetty liigan parhaat tuomarit.

Vilppaan pelaajista onnistui ainoastaan Flemmings, joka teki 20 pistettä hyvällä prosentilla. Sen sijaan maajoukkuemies Koivisto samoin kuin pelitaikurit Rannikko ja Nenonen eivät pelanneet normaalilla tasollaan.

Lokkien pelissä kunnostautuivat molemmat takamiehet  Bell-Haynes ja Williams, jotka tiukalla vartioinnillaan vuorotelleen tai yhdessä saivat Rannikon pelaamisen normaalia vaikeammaksi. Isot minuutit pelannut Stewart oli kotijoukkueen parhaimmistoa ja heitti hyvällä prosentilla 25 pistettä.

Pyttykerho palkitsi Antti Kanervon, joka peräänantamattomalla pelillään ei missään vaiheessa antanut periksi ja heitti 18 pistettä. Pytty oli Kanervon uran ensimmäinen. Raadissa olivat tällä kertaa Raimo Hakola ja Tapio Sademies.