Uutiset ja Tapahtumat

18.4.2024Murskavoitto ToPon naisilleLue lisää »16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »2.3.2024Helsingin Pyttykerho mukana Timi Heinosen juhlaottelussaLue lisää »

Helsingin NMKY peittosi ToPon koripallon 1 D paikallisderbyssä

01.12.2019

Helsingin Urheilutalon perinteiseen koripalloareenaan kokoontui 1.12.2019 kaikkiaan 979 katselijaa etukäteen odotettuun paikalliskamppailuun, jossa kohtasivat isäntänä HNMKY ja vierailijana ToPo. Katsomoon oli saatu Namikan pikkujoulun merkeissä valtava määrä seuran junioreita. Jännittävän ottelun lisäksi isäntäjoukkue tarjosi kaikille katsojille glögiä ja muita jouluherkkuja.

Ottelu alkoi tasaisena ja ensimmäisen jakson jälkeen oltiin tilanteessa 23-23. Toisella jaksolla kotijoukkueen puolustus piti ja heitot onnistuivat kohtuullisesti. Sen sijaan ToPo hätäili ja epäonnistui heittoyrityksissään tehden toisella jaksolla ainoastaan 5 pistettä.

Kolmas jakso meni lievästi vierasjoukkueen ja neljäs selkeästi kotijoukkueen merkeissä.  Kotijoukkue vei lopulta ottelun luvuin 72-60.

Silmiinpistävää ottelussa oli vauhti, kovat kontaktit, näyttävät donkit, lukuisat ohiheitot sekä pallonmenetykset. Maltti olisi monesti ollut paikallaan.

Vierasjoukkueen pelaajista kunnostautuivat  Alvar Mickelsen (12p), Miki Kuusisto (11) ja Juuso Kauppinen (25). Kauppinen pelasi yli 35 minuuttia, mutta kolmosten heitto ei pudonnut häneltä normaalisti heittoprosentin jäätyä vain noin 36:een prosenttiin.

Kotijoukkueesta erottuivat selkeästi sitkeästi puolustanut, levypalloja molemmista päistä haalinut Arsene Towa 22 pisteellä sekä vasta 17 vuotias toisen polven koripalloilija Max Besselink, joka pussitti näyttävästi 20 pistettä ja otti 12 levypalloa. Molemmat pelasivat yli 30 minuuttia.

Pyttykerho palkitsi perinteisellä pytyllään Helsingin NMKY:n Max Besselinkin, jolle pytty oli uran ensimmäinen. Raadissa olivat Pekka Ropponen ja Tapio Sademies.