Uutiset ja Tapahtumat

16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »2.3.2024Helsingin Pyttykerho mukana Timi Heinosen juhlaottelussaLue lisää »27.2.2024Jari Henttoselle kultainen ansioristiLue lisää »

Stewart ratkaisi voiton Seagullsille

05.10.2019

Seagulls ja Joensuun Kataja kohtasivat Korisliigassa 4.10.2019 Töölön Kisahallissa. Saman- aikaiset Dohan MM-kisat sekä HIFK:n jääkiekkoliigan ottelu saattoivat vaikuttaa yleisömäärään, joka jäi vajaaseen yhdeksään sataan.

Seagullsin edellinen ottelu Kouvolassa oli päättynyt yllättävään tappioon. Joukkue oli varmaankin siitä sisuuntunut ja pelasi selvästi paremmin kuin ensimmäisessä kotiottelussaan Uraa vastaan. Kataja oli viikolla menettänyt lupaavan laiturinsa Earvin Morrisin, joka muutti paremman palkkion perässä Libanoniin. Valmentaja Juha Sten ilmoittikin lehdistötilaisuudessa, että korvaajaa tarvitaan ja se on tulossa ihan lähiaikoina.

Seagullsi hallitsi peliä hienokseltaan koko ottelun ajan voittaen muutamalla pisteellä kaikki jaksot. Puoliaikaa vietettiin lukemissa 50-45. Lopussa Kataja pääsi lähelle, mutta vasta puoli minuuttia ennen loppua kotijoukkue peluutti penkillä istuneita pelaajiaan. Lopulta voitti kirjattiin 89-80 lukemin.

Katajan selvästi tehokkain oli vain 178 cm:n pituinen takamies Jarred Ogungbemi-Jackson, joka teki hyvällä prosentilla 26 pistettä ja nappasi neljä levyriä. Hän tulee olemaan vaikea vastus kaikille joukkueille! Aapeli Alanen (10 p), Fiifi Aidoo ( 9) ja Matias Ojala (3) ovat kovan luokan suomalaisvahvistuksia, jotka Kataja hankki Topias Palmin ja Ilari Seppälän tilalle. Heillä kaikilla jäivät taidot vielä reserviin.

Alkukauden kolmessa ottelussa Seagullsin peli on ollut Elijah Stewartin varassa. Hän ajaa läpi, donkkaa näyttävästi, varma vapareissa (7/7)  ja on erinomainen kolmosten (5/7) heittäjä. Puolessa tunnissa hän teki 24 pistettä teholukemien osoittaessa 27. Uusista kotimaisista vahvistuksista väläyttelivät ajoittain maajoukkuemiehet Shawn Huff (13/5) jaAntti Kanervo (12/5).

Pyttykerhon raatilaisilla (Tapio Sademies ja Pekka Ropponen) oli helppo valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi: Elijah Stewart.