Uutiset ja Tapahtumat

18.4.2024Murskavoitto ToPon naisilleLue lisää »16.4.2024Pyttykerhon vuosikokous 23.5.2024Lue lisää »15.3.2024Mikael Mäkelä varmisti tasapelinLue lisää »3.3.2024Pyörätuolikoripallon mestariksi Tapiolan HonkaLue lisää »2.3.2024Helsingin Pyttykerho mukana Timi Heinosen juhlaottelussaLue lisää »

MuKi vei A-poikien 1. finaalin 79-68

07.04.2019

A- poikien ensimmäinen finaaliottelu pelattiin perinteisessä Kisahallissa 6.4.2019. Finaaliin olivat selvinneet Helsingin Rocks ja Munkkiniemen Kisapojat. Sarjassa Rocks oli voittanut MuKin kahdesti.

MuKi hallitsi täysin ottelun alkua. Pelaaja toisensa jälkeen ajoi korille hyvän syötön seurauksena, eikä Rocks löytänyt sopivia lääkkeitä puolustukseen. Pikku hiljaa Rocks sai myös rivinsä järjestykseen ja puoliajalla tilanne oli 38-41. Puoliajalla Rocksin valmentaja Eero Nikkarisen puhuttelu pukukopissa auttoi ja muutaman minuutin kuluttua Rocks meni johtoon. Johto ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä MuKi hivuttautui johtoon, eikä siitä enää luopunut.

Koko ottelun ajan näkyi muutaman pelaajan kova rutiinitaso, joka on hankittu Koripalloliigan  harjoituksissa ja ykkösdivisioonan peleissä. Rocksin Seagullsin harjoituksiin osallistunut Daniel Lindner uurasti lähes 34 minuuttia tehden 25 pistettä. Muita Rocksin onnistujia olivat Alvar Michelsen ja Juhani Jokio.

Voittaneen joukkueen MuKin pelaajat Okko Ailio ja Markus Rautasalo harjoittelevat ja omaavat jo liigakokemusta KTP:n joukkueessa ja Joonas Timonen harjoittelee Helsingin Seagullisin kanssa. Tämä näkyi myös kentällä.

MuKin valmentaja Jussi Tahvanainen oli luvannut jokaiselle pelaajalle vähintään kahden minuutin peliajan otteluun. Joukkueeseen oli nimetty 12 pelaajaa, joista jokainen kävi kentällä. Sen sijaan Rocksin pelaajista neljä ei saanut peliaikaa ollenkaan. Voittaneessa MuKin joukkueessa kunnostui em. liigakokemuspelaajien lisäksi Emil Uotila.

Pyttykerho palkitsi perinteisellä pytyllä MuKin Markus Rautasalon, jolle pytty oli uran ensimmäinen. Pyttykerhon raadissa olivat Pekka Ropponen ja Tapio Sademies.